Evenimente

Proteste 2021

Trei PROTESTE în vederea obținerii sumelor pentru plata despăgubirilor culturilor de toamnă și primăvară afectate de seceta pedologică din anul 2021:

04.03.2021 – Protest organizat în județele Iași, Vaslui, Botoșani – au fost prezenți un număr de aproximativ 230 de participanți. Scrisorile deschise au fost înaintate către Instituțiile Prefecților din cele trei județe cu asigurarea că vor fi transmise Prim Ministrului și Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

24.03.2021 – Protest organizat în Piața Victoriei, București, organizatorul protestului a fost ALIANȚA PENTRU AGRICULTURĂ ȘI COOPERARE la inițiativa ACCPT „GRÂNARII” (Atașat sinteza protestului).

07.04.2021 – Marș de protest cu utilaje agricole în Municipiile IAȘI și BOTOȘANI.

Descriere protest în județul IAȘI, municipiul IAȘI – un număr de 70 tractoare au pornit în convoi pe itinerariul SENS GIRATORIU URICANI – BULEVARDUL PACURARI – BULEVARDUL INDEPENDENȚEI – ANASTASIE PANU – SPLAI BAHLUI  – CANTA – VALEA LUPULUI, delegația fermierilor a făcut o oprire la Prefectură pentru o serie de discuții cu domnul Prefect și pentru a înainta SCRISOAREA DESCHISĂ CĂTRE PRIM MINISTRUL, DOMNUL FLORIN- VASILE CÎȚU.

Descriere protest în județul BOTOȘANI, municipiul BOTOȘANI – Convoiul de aproximativ 50 tractoare a avut următorul itinerariu: strada Împărat Traian – strada Uzinei – Calea Națională – Piața Revoluției.

În judetul Botoșani, constituirea coloanei de tractoare a avut loc la intrarea în Municipiu dinspre Răchiți.

Scrisorile deschise ale protestelor: