Media

Emil Bălteanu, Asociația Grânarii: Cu cât creștem, observăm câte lacune legislative avem – Statutul fermierului, Fondul mutual, Camerele Agricole, Legea învățământului agricol

Agricultura românească se confruntă, pe lângă numeroasele probleme care ţin de secetă, inundații, subfinanțarea cronică și cu o, din ce în ce mai evidentă, criză care ține de mari lacune de natura legislativă.

Noi, cu cât creștem cu atât ne dăm seama cât de multe lacune legislative sunt în țara noastră. Nu avem o lege a arendei suficient de clară, nu avem o lege care să stabilească statutul fermierului, ce este fermierul, să-l definească, nu avem o lege, sau măcar un document care să stabilească fondul mutual care, pentru noi trebuie sa fie o plasă de salvare în situaţii limită. Nu avem o lege a camerelor agricole care să fie funcţională. Camerele Agricole sunt acum, mai degrabă, nişte etichete pe care fiecare partid vrea să și le pună la rever. E nevoie de toate acestea, alături de multe altele, inclusiv o lege a învăţământului agricol”, a declarat la Iaşi, Emil Bălteanu, preşedinte al Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice ACCPT Iaşi ”Grânarii – Dă-te pe brazdă” într-o conferinţă de presă la Iaşi.

Sursa: agrostandard.ro