Natura ne va pune mereu în mâini mii de miracole, culoare, hrană, rodnicie, curaj și ne va motiva să facem ceea știm cel mai bine, să ascultăm și să avem grijă de glia aceasta de care suntem atât de legați. De la vlăstari, de la ploaie, de la soare, de la semințe, de la unul sau de la altul, vom avea de învățat și de dus această bucurie mai departe. Nimic nu ne motivează mai tare decât mulțumirea de a lucra pământul și de a oferi tuturor tot ce are țarina de prin aceste locuri mai bun de oferit.
Agricultura este prima îndeletnicire a umanității și totodată cel mai mare dar al naturii. Să o prețuim!
Ce este Asociația Grânarii
Asociația Grânarii Iași este o asociație non-profit a fermierilor din județele de est ale României (SV, BT, NT, IS, BC, VS, VN, GL), înființată în anul 2017, cu sediul în județul Iași și un număr de peste 140 membri ce lucrează o suprafață de aproximativ 48.000ha.
Tipurile de culturi cultivate predominant de către membrii Asociației sunt: porumb, floarea-soarelui, grâu, orz și rapiță.
Principalul obiect de activitate: maximizarea profitului membrilor asociați și minimizarea costurilor de producție.
Asociația Grânarii este membru al Forumului APPR, una dintre cele mai reprezentative ”voci” ale fermierilor în relația cu instituțiile, la nivel național și internațional.
Contribuții prin Forumul APPR:
- Partener de dialog cu instituțiile statului în raport cu problemele fermierilor;
- Partener de discuții COPA ȘI COGECA – furnizor de expertiză pentru instituțiile ce direcționează activitatea agricolă în Uniunea Europeană.
Servicii oferite membrilor
Strategii în vederea obținerii celor mai avantajoase prețuri de achiziționare a:
- materiilor prime și produselor necesare înființării culturilor agricole precum și a prețurilor optime de vânzare a cerealelor și plantelor tehnice în raport cu costul de producție – licitații pe diverse categorii de inputuri: pesticide, îngrășăminte, semințe;
- materiilor și serviciilor auxiliare – negocieri carburant, produse de asigurări agricole și cartări agrochimice.
Reprezintă prin persoane delegate, poziția membrilor săi la activitățile din domeniul cultivării cerealelor, în toate situațiile în care asociația este consultată sau la care participă ca invitată.
Analizează cererile pe plan național și studiază piețele interne și externe în vederea valorificării produselor la prețurile cele mai avantajoase.
Asigură acces la rezultatele privind potențialul hibrizilor și soiurilor testate în cadrul Platformelor experimentale, organizate anual, pe următoarele tipuri de culturi: grâu, floarea-soarelui, porumb.
În cadrul acestor Platforme sunt testați, de obicei, un număr de: aproximativ: 50 soiuri/hibrizi de la 10 companii producătoare de semințe.
Este implicată în organizarea ședințelor grupurilor de lucru Copa Cogeca la nivel național (24/49 grupuri): PAC, Cereale, Dezvoltare rurală, Plăți directe și înverzire, Semințe, Gestionarea riscurilor.